اگر جامعه ای وجود نداشت،ما انسان ها نمی‌توانستیم شخصیت، هویت و حقیقت وجودی خودمان را درک کنیم. قرار نیست که همیشه از دیگران نظر و بازخورد مثبت دریافت کنیم.‌ درگیر شدن با مشکلات و چالش های گوناگون ممکن است برای هر شخصی اتفاق بیفتد. اما راه درست برخورد با این چالش ها چیست؟ قصد داریم تا امروز در این مقاله به موضوع مشاوره فردی بپردازیم. اگر احساس می‌کنید که برای حل مشکلاتتان به مشاوره نیاز دارید، در ادامه همراه ما باشید تا بیشتر در این زمینه اطلاعات کسب کنید.

موضوعاتی که در این مقاله به آن‌ها خواهیم پرداخت.

مشاوره فردی چیست؟

مزیت های مشاوره فردی چیست؟

اصول مشاوره فردی چیست

انواع مشاوره فردی

ویژگی های یک مشاوره فردی خوب

سخن پایانی

 

مشاوره فردی چیست؟

بهترین راه برای حل مشکلات پیدا کردن یک روش عاقلانه و منطقی است. در این صورت رسیدن به موفقیت و خوشبختی چندان هم دور نیست. بهتر است تا هنگام اتخاذ تصمیم های مهم، از راهنمایی های یک فرد دانا و آگاه به مسئله کمک گرفته شود. هیچکس بهتر از مشاور خبره نمی‌تواند به شما کمک کند. قاعدتاً خودمان نمی‌توانیم راه حل منطقی برای حل مشکلات پیدا کنیم. پس استفاده از مشاوره فردی در این مواقع توصیه می‌شود.

مزیت های مشاوره فردی چیست؟

استفاده از مشاوره فردی برای حل مشکلات مزایای زیادی دارد که عبارت اند از:

  • افزایش خود آگاهی فرد
  • تشویق به خود آگاهی
  • تقویت مهارت های ارتباطی
  • بهبود استفاده از مهارت های مقابله سالم

و  موارد دیگر……

لازم به ذکر است که ویژگی های مثبت مشاوره فردی نتیجه ای جز تغییر رفتار در شخص نخواهد داشت. این بهترین نتیجه مثبتی است که می‌توان از مشاوره فردی گرفت. همان طور که گفتیم، یکی از مزایای استفاده از مشاوره فردی خودآگاهی است. یعنی، فرد می‌تواند اشراف کامل به مسائل و موضوعاتی داشته باشد که در زمان حال به وقوع می‌پیوندند. در نتیجه درک احساسات و عواطف نیز راحت تر خواهد بود.

مزیت های مشاوره فردی چیست ؟

در جلسات مشاوره موضوعات مختلفی پیرامون زندگی فرد در نظر گرفته می‌شود. مثلا شناختن ارزش ها، باور ها، راه برقراری ارتباط و…. باید توسط اشخاص جدی گرفته شود. مطالبی که خواندنش برای شما مفید است: مشاوره خانواده چیست؟

همان طور که گفتیم، یکی از ویژگی های مثبت مشاوره فردی، بهبود مهارت های ارتباطی است. یعنی هوش هیجانی شخص افزایش پیدا می‌کند، توانایی پیدا می‌کند با دیگران همدلی کند و یا به مشکلات آن ها گوش دهد. همچنین اعتماد به نفس افراد بعد از شرکت در جلسات مشاوره فردی افزایش می‌یابد. دلیل این امر، کمک  یک متخصص مشاوره و حضور او برای راهنمایی بیشتر در زمینه مسائل خودآگاهی است. اعتماد به نفس بالا کمک می‌کند که افراد راحت تر بتوانند ارتباطات اجتماعی برقرار کنند و شخصیت خود را بیش از قبل پرورش دهند. در جلسات مشاوره به مراجعه کنندگان آموزش داده می‌شود که چگونه با حوادث و اتفاقاتی که پیرامون زندگیشان رخ می‌دهد،تطابق پیدا کنند که یکی از این موارد مشاوره شخصیت است. آن ها همچنین می‌آموزند که به افکار منفی خود تسلط پیدا کنند. افکار و امواج منفی ذهن فرد را احاطه کرده و باعث بروز  انواع مشکلات روحی مثل افسردگی، خشم، گناه، یاس، ناامیدی و موارد دیگری می‌شود. کار مشاور این است که به شما کمک کند از شر فکر های بیهوده و منفی که زندگی شما را احاطه کرده‌اند، راحت شوید.

اصول مشاوره فردی چیست؟

انجام مشاوره فردی یک سری مراحل دارد که شامل تکنیک ها و روش های انجام آن است. کار این تکنیک ها این است که فرد مقابل را در جو آرامی در قرار دهند تا بتواند به راحتی در مورد مشکلاتش سخن بگوید. شایان ذکر است که، صداقت مراجع در هنگام برخورد با مشاور اهمیت زیادی دارد. اگر شخص پاسخ سوالات را به درستی ندهد، این جلسات هیچ گونه سودی برای او نخواهند داشت. مطالبی مفیدی به شما پیشنهاد میدهیم: مشاوره شغلی چیست؟

گام اول:

اولین قدم ایجاد یک بستر و فضای مناسب برای برقراری جلسات مشاوره است. در این مرحله مشاور خود را معرفی می‌کند و در مورد ویژگی های جلسات صحبت می‌شود. مراجع باید در زمان تعیین شده پاسخ سوالات مشاور را بدهد. لازم به ذکر است که جلسات محرمانه هستند و هیچکس به جز مشاور و مراجع در مورد حرف های رد و بدل شده اطلاعاتی نخواهد داشت.

گام دوم:

در گام دوم مشاور سوالاتی در زمینه علت مراجعه شخص به مشاور می‌پرسد. این سوالات در زمینه  موضوعاتی مثل سلامت فیزیکی، روانی، عاطفی، روابط فرد و…. هستند.

گام سوم:

در مرحله سوم مشاور تکالیفی را به مراجع می‌دهد تا انجام دهد.

گام چهارم:

مشاور در گام چهارم تلاش می‌کند تا جوانب مختلف زندگی را در فرد مورد مطالعه قرار دهد. همچنین نحوه واکنش فرد به مشکلات زندگی را نیز بررسی می‌کند.

گام پنجم:

رفتار های درست به فرد آموزش داده می‌شود. راه و روش هایی نیز به منظور کاهش خطرات و آسیب ها در اختیار او قرار داده می‌شود.

گام ششم:

درمان ششم بیمار انتخاب می‌کند که آیا تمایل به ادامه مشاوره دارد یا خیر.

انواع مشاوره فردی

مشاوره فردی پنج نوع است ‌ که در ادامه آن ها را نام برده و توضیح مختصری راجع به هریک خواهیم داد.

روانکاوی:

در این نوع مشاوره به شخص کمک می‌شود تا احساسات و عواطف خود را تخلیه کند. تخلیه هیجانی احساسات و عواطف به فرد کمک می‌کند تا راحت تر تصمیم گیری کند. که یکی از موارد این مشاوره انجام روانسنجی است.

واقعیت درمانی:

در این روش مبنای درمان رفتارهای فعلی فرد است.  و در واقع توانایی های بیمار هستند که به او کمک می‌کنند.

روان درمانی حمایتی:

در این روش به شخص کمک می‌شود تا با کسانی ملاقات کند که مثل او از این مشکل رنج می‌کشند. این روش کمک می‌کند که امید، انگیزه و شادی های فرد بیشتر شده و راحت تر با مشکلاتش کنار بیاید.

روانکاوی:

در روانکاوی تمرکز مشاور بر روی خاطرات کودکی است. او میخواهد بداند که این فرد در این بخش زندگی متحمل چه آسیب های شده است. مطالبی که خواندنش برای شما مفید است: روانشناسی بالینی چیست؟

ویژگی های یک مشاوره فردی خوب

۱)مشاور باید قابل اعتماد باشد و مراجع خود را به خوبی درک کند. همچنین باید با شناخت راه های حل مسئله بهترین راه و روش ها را در اختیار مراجع خود قرار دهد.

۲)مشاور باید با دقت به صحبت های مراجع گوش کرده و هر از گاهی نیز نظرات خود را در این زمینه ابراز کند.

۳)مشاور باید از عباراتی استفاده کند که در حد فهم مراجع باشد‌.

۴) در گفت و گو ها از ضمیر دوم شخص استفاده کند تا فضای سنگینی حاکم نباشد.

مطالبی مفیدی به شما پیشنهاد میدهیم: مشاوره انگیزشی و موفقیت

سخن پایانی:

مقاله پیش رو را به توضیح در مورد مشاوره فردی  اختصاص دادیم. در حال حاضر مردم زیادی در جهان وجود دارند که به نوعی درگیر مشکلات زندگی هستند. مراجعه به مشاور به آن ها کمک می‌کند که با هم فکری یک فرد قابل اعتماد مشکلات زندگی خود را تا حد قابل توجهی کاهش دهند. مراجعه به مشاور و استفاده از روش های مختلف درمانی باعث می‌شوند که مشکلات به حداقل ممکن برسند. سعی کردیم دراین مقاله اطلاعات جامعی در مورد مشاوره فردی در اختیارتان بگذاریم. امیدواریم که تا پایان همراه ما بوده باشید و  توانسته باشید نکات مفیدی را نیز از آن استخراج کنید.

مطالبی مفیدی به شما پیشنهاد میدهیم: مشاوره اعتیاد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *