خالق متعال کمبودهای احساسات، عقاید و رفتار انسان را با دین و پیامبران معلم دین، تکمیل کرده است. احساس دین و نیاز به ایمان در زندگی فرد اهمیت زیادی دارد.دین در معنا بخشیدن به زندگی، خودشکوفایی و ایجاد شخصیت مثبت مؤثر است. می‌توان الگوهای رفتاری مانند صبر، شفقت و اعتماد را آموخت و نیاز به دلبستگی را از طریق دین برطرف کرد. در واقع دین یک پناهگاه خوب در برابر شبهات و ابهامات است. قصد داریم تا در این مقاله در مورد مشاوره اعتقادی با شما صحبت کنیم. اگر به این موضوع علاقه دارید، در ادامه با ما همراه باشید و خواندن این مقاله جذاب را از دست ندهید.

موضوعاتی که در این مقاله به آن ها خواهیم پرداخت
• نیاز انسان به راهنما و مشاور
• هدف از مشاوره اعتقادی چیست؟
• حمایت معنوی چیست؟
• وظیفه مشاور اعتقادی چیست؟
• موضوع آموزش و اعتباربخشی مشاور اعتقادی
• مشاهده درمان شخصی
• جمع بندی

نیاز انسان به راهنما و مشاور:

جوانی پربارترین دوران زندگی است. جوانی که در راه بندگی خدا رشد می‌کند، فردی است که در مراحل بعدی زندگی خود مهارت حفظ این نگرش را دارد. خوب آیا طبیعی نیست که انسان در ماجراجویی خود در زمین به راهنما نیاز داشته باشد؟ از زمان وجود بشریت، فعالیت‌های ارشادی ابتدا توسط پیامبران و سپس توسط علمایی که وارثان انبیا هستند، انجام شده است. در جامعه‌ای که ما در آن زندگی می‌کنیم، ضرورت بهره مندی از خدمات راهنمایی و مشاوره برای به دست آوردن و پرورش افرادی سالم، آگاه، پیگیر، قادر به انتخاب با اراده آزاد و خودآگاه را آشکار کرده است. که با جامعه سازگاری دارند.

هدف از مشاوره اعتقادی چیست؟

هدف ما ارائه اطلاعات لازم برای کمک به جوانان برای حل مشکلاتی است که در زندگی مذهبی خود با آن مواجه می شوند. مشاوره به آن ها کمک می کند که تصمیمات درستی اتخاذ نمایند. در نتیجه توانایی آنها را برای یافتن راه حل مناسب در مواجهه با مشکلات مشابه افزایش می دهیم.

مطالب مفید برای شما: معرفی کتاب با رویکرد روانشناسی اسلامی

حمایت معنوی چیست؟

از انتقال‌های مهمی که می‌تواند در طول زندگی اتفاق بیفتد، معمولا در دوران نوجوانی یا اوایل بزرگسالی رخ می‌دهد. در این دوره‌ها سعی می‌شود، با بررسی انتقادی باورها، هویت و فلسفه زندگی شکل گیرد. این افراد به دلیل تضادهایی که بین مستقل بودن بیشتر و دلبستگی به افراد مهم وجود دارد، دچار دودستگی می شوند. زیرا کنار گذاشتن جهان بینی‌های قبلی به احساس اضطراب و سردرگمی می‌انجامد. گذار به رویارویی با بحران هویت پس از به دست آوردن آزادی پرسش و شک تجربه می‌شود. پرسش و تردید منجر به از هم گسیختگی ساختار اعتقادی ایمن می‌شود.‌ در نتیجه، ناراحتی عاطفی شدید، اضطراب و سردرگمی ایجاد می‌شود. قیام علیه مقامات مذهبی قبلی، تلاش برای ایجاد هویت جدید، بلوغ، انطباق و همسان سازی فرد را به آزمودن ایدئولوژی های مختلف در این دوره سوق می‌دهد.

وظیفه مشاور اعتقادی چیست؟

• پرسش و تردید مذهبی.
• تحلیل انتقادی باورها و تعلقات دینی.
• کشف باورهای مختلف.
• تغییر وابستگی.
• سردرگمی هویت معنوی.
• ارزیابی مجدد افکاری که منجر به کاربرد ناسازگار ارزش های اخلاقی می شود.
• گذار از اقتدار خارجی به اقتدار داخلی.

افراد به حمایت عاطفی زیادی نیاز دارند (برای کنار آمدن با احساس بی اساس ) زیرا به‌طور انتقادی باورهای مذهبی خود را مرور می‌کنند، ارزش‌های خود را روشن می‌کنند و به ایمان انتخاب شده خود متعهد می‌شوند. اگر یک گروه مذهبی در مرکز زندگی اجتماعی مددجو قرار داشته باشد، در آنجا احساس تنهایی و اندوه زیادی می‌کند. مشکلات تجربه شده در دوره گذار با افسردگی بالینی متفاوت است. با این حال، احساس پوچی و ناامیدی که در مدت زمان معین بهبود نمی یابد، نشان می‌دهد که مراجع تنش درونی قابل توجهی را فراتر از تغییر رشد طبیعی تجربه می‌کند.

مراجعین انتقالی که ریشه در سنت‌های بسیار مستبدانه دارند، به ویژه در معرض افسردگی و اضطراب هستند. مشتریان در حال گذار که موفق به اتخاذ یک فلسفه معنوی منسجم در یک بازه زمانی معین نمی‌شوند، اغلب از تعهد می‌ترسند. ترس از دلبستگی، که بخش بزرگی از زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می‌دهد، ممکن است نشانگر سردرگمی عمیق تر شخصیت باشد که نیاز به کاوش عمیق دارد.حل و فصل مرحله انتقال در نهایت می‌تواند منجر به شکل گیری یک تعهد معنوی منعطف و شخصی یکپارچه شود. ممکن است سوالات زیادی ذهن فرد را درگیر کنند که برای پاسخ دادن به آنها، باید از یک مشاور حاذق کمک گرفته شود.

در چنین شرایطی، درمانگر به مراجع اطلاع می‌دهد که بسیاری از افرادی که این فاز را پشت سر می‌گذارند، احساسات مشابهی را تجربه می‌کنند. مجدداً، مشتریان تشویق می‌شوند تا تاریخچه رهبران معنوی را که در گذشته طوفان‌های تردید را تجربه کرده اند، بخوانند.

موضوع آموزش و اعتباربخشی مشاور اعتقادی

یک مشاور برای راهنمایی در مورد مسائل اعتقادی، ایمانی به چه نوع آموزش و پرورشی نیاز دارد؟ از آن جایی که مشاوره اعتقادی تلفیق علوم الهیات و علوم رفتاری را در نظر می گیرد، مشاور اعتقادی باید آموزش ها و مهارت هایی را داشته باشد.
فردی که مسئولیت مشاوره مذهبی را بر عهده می گیرد، باید خود را به طرق مختلف توسعه و آموزش دهد. مهم است دوره‌هایی که در این زمینه آموزش می‌دهند معتبر باشند.امروزه برنامه های آموزشی مشاوره اعتقادی در سرتاسر دنیا وجود دارد. این برنامه ها بسیار متنوع هستند. اگرسوالاتی پیرامون مسائل مذهبی ذهنتان را درگیر کرده است، پیشنهاد می‌کنیم که از یک مشاور اعتقادی کمک بخواهید.

مشاوره اعتقادی به دو صورت مختلف انجام می‌شود.

مشاهده درمان شخصی

به طور خلاصه، یادگیرنده در مشاوره به عنوان یک مراجع شرکت می‌کند. هدف مشاور این است که در اینجا این است که دانش آموز را قادر سازد تا بینش خود و مشکلاتش را توسعه دهد، بداند مشتری بودن به چه معناست و در نهایت از مشتریانش در برابر مشکلات خود محافظت کند.

جمع بندی

مشاوره اعتقادی حوزه جدیدی از مشاوره دینی است که پرسش ها و مشکلات مردم در مورد دین را بدون توجه به مذهب آن ها مورد بحث و بررسی قرار می‌دهد و از راهنمایی‌های شاخه های مختلف علوم برای ارائه پاسخ های مورد نیاز آنها استفاده می‌کند. قصد ما از نگارش این مقاله، توضیح در مورد مشاوره اعتقادی بود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *